Dit liv bliver bedre som mindfulness instruktør

Dit liv bliver bedre som mindfulness instruktør

8. februar 2021 0 Af Cialistilskud.dk

Indholdsfortegnelse

Som mindfulness instruktør spiller du en meget vigtig rolle i andre menneskers liv. Du er med til at forbedre deres liv, du er med til at lære dem nogle værktøjer, som vil gøre en kæmpe forskel i deres liv og du vil lære at tage dem dybt inde i deres indre jeg, hvor de lærer sig selv bedre at kende end de nogensinde har gjort. Din rolle er vigtig, den er dyb og det er samtidig en rolle, hvor du som Mindfulness instruktør vil føle dig taknemmelig. Taknemmelig fordi du vil kunne se på kursisternes øjne og ansigt, at du gør en reel forskel i deres liv.

Du er deres guide

At du guider dem i en dyb meditation, hvor de er tilskuere til deres egne tanker og hvor de lærer sig selv at kende på et langt dybere og langt mere intens plan. Det er en rejse, du tager dem med på, hvor du er ansvarlig for at det bliver gjort på en harmonisk måde, så rejsen for dem bliver behagelig og samtidig en øjenåbner. En øjenåbner fordi det bliver første gang, for mange af dem, hvor de bliver iagttageren til deres tanker.

Det kan for mange virke skræmmende de første mange gange. Virkelig skræmmende. Fordi det går op for dem, at de ikke er deres tanker, deres tanker er separat fra deres sjæl. Hvis vi ikke kender til tanker og mindfulness, så tror vi at vi er vores tanker og det kommer der ikke noget godt ud af. Men hvis og når du lærer at du ikke er dine tanker, at dine tanker er et produkt af dine oplevelser, af ting du har fået at vide, at ting du har set og hørt og læst og af forestillinger du har om livet, så ændrer dit liv sig for evigt. At være mindful handler om at være bevidst om hvad man tænker.

Du skal i første omgang bare holde øje med dine tanker, så du finder ud af, hvilke tanker der strømmer igennem dig i løbet af en dag. Vi er ofte ikke klar over, hvor mange tanker vi egentligt har hver dag og hvad vores tanker gør ved os. Men når vi begynder at blive mere opmærksomme og vi begynder at finde ud af at man godt kan skille sig selv, altså sit ’jeg’ og sine tanker fra hinanden, finder vi ud af at adskille de dårlige tanker fra vores sind og at vi ikke er tankerne, men at vi er iagttageren af tankerne.