Prøv håndsprit med duft – meget bedre!

Prøv håndsprit med duft – meget bedre!

21. august 2020 4 Af Cialistilskud.dk

I disse coronatider

Verden er ramt af en global pandemi der trækker dybe spor i vores liv. Verden over forsøger myndigheder at bekæmpe virusen med forskellige midler, nogle med stor effekt, nogle med mindre. Forskellige strategier er blevet forsøgt, i Sverige har man forsøgt at opnå flokimmunitet, da det skønnedes at det ville få Sverige hurtigere igennem krisen.

I Danmark forsøger man at forsinke smitten med afstandskrav, regler for håndvask, forsamlingsforbud og masker i offentlige transportmidler. I Danmark er strategien at sørge for at når vi bliver smittet, så sker det i et tempo så sundhedsvæsenet kan følge med. Og i sidste ende bliver en vaccine opfundet, og så er Covid-19 pandemien ovre, indtil den næste.

Covid-19 stammer fra Wuhan i Kina, og som ved tidligere pandemier, som svineinfluenza og fugleinfluenza, kommer det af at mennesker lever for tæt på dyr, og dårlig hygiejne. Når dyr bliver syge, er det ofte ikke sygdomme der kan smitte mennesker, men i ny og næ muterer en virus eller bakterie således at det kan ramme os.

Et bakterie kan skabe nye kopier af sig selv hvert 20 minut, og de nye kopier kan det samme, og antallet af bakterier stiger således ekstremt hurtigt. Fra en enkelt bakterie, til 16 millioner på bare 8 timer. Ved hver formering kan der opstå en mutation, så på bare 8 timer har bakterien haft 16 millioner forsøg, til at skabe en udgave af sig selv, der kan ramme mennesker. Og har den fået lavet en særlig smitsom art, som Covid-19, så kan den sprede sig så hurtigt, at sygdommen ikke når at dø ud, enten fordi immunsystemet har nedkæmpet den, eller at værten dør. 

Håndsprit, bakterier og vira

Covid-19 er en virus sygdom, og er ikke forårsaget af bakterier, men det er samme princip der gælder, det handler om at den har haft mulighed for at skabe en mutation, der passer til menneskekroppen, og det fik den i Wuhan.

Danmark er nu delvist genåbnet efter den første bølge af pandemien, men sporene efter den er stadig synlige. Eksempelvis har alle butikker påbud om at stille håndsprit til rådighed for kunderne, for at begrænse smitten. Håndsprit er en særdeles efffektiv måde at bekæmpe smitten på, da den øjeblikkeligt ødelægger vira eller bakterier. Håndvask, eksempelvis, tager meget længere tid om at dræbe sygdomsbakterier og vira, så håndsprit er effektivt.

Øjnene løber i vand

Men den har en ret ubehagelig lugt, man skal vænne sig til, og ofte er den så strid, at øjnene løber i vand. Heldigvis begynder der at komme nogle alternative produkter på markedet, hvor håndspritten er tilsat dufte, det er en del mere behageligt. Find dem her: prøv en håndsprit med tilsat duft